טירמיסו בכוס: קינוח קפה מהיר ומפנק
זמן הכנה: 15 דקות זמן קירור: שעתיים לפחות דרגת קושי: קל
מצרכים:
- למטבל בישקוטים:
- כוס מים רותחים
- 2 כפיות גדושות קפה מגורען
- 30 מ"ל ליקר בייליס/אמרטו (מומלץ)
- 10 בישקוטים
- לקרם מסקרפונה:
- 500 גרם גבינת מסקרפונה
- חבילת גבינת שמנת 5%
- 500 מ"ל שמנת להקצפה (קרה)
- 100 גרם אבקת סוכר
- כפית שטוחה מחית וניל
- כדורי קראנץ (לתוספת בין השכבות)
- לקישוט:
- אבקת קקאו
- 2 כפות ממרח אגוזי לוז
טירמיסו בכוס | מתכון לטירמיסו ללא ביצים
מתכונים נוספים
מתכון קל ומהיר לטירמיסו ללא ביצים (ללא אפייה)
עוגת טירמיסו מעלפת ב-5 דקות
קרפ צרפתי כמו בפריז: המתכון שתמיד מצליח
אופן הכנה:
- הכנת מטבל הבישקוטים:
- ערבבו את הקפה עם המים הרותחים והניחו בצד עד להמסה.
- לאחר שהקפה התקרר מעט, הוסיפו את הליקר.
- הכנת קרם המסקרפונה:
- הוציאו את הגבינות לטמפרטורת החדר ופתחו אותן באמצעות לקקן בקערה.
- סננו נוזלים במידת הצורך.
- הקציפו שמנת עם אבקת סוכר ותמצית וניל עד לקבלת קצף חלקי.
- הוסיפו את הגבינות והמשיכו להקציף עד לקבלת קצף תפוח.
- העבירו את הקרם לשקית זילוף.
- הרכבת הקינוח:
- חתכו את הבישקוטים לרבעים וטבלו אותם קלות במטבל הקפה.
- הניחו שכבה של בישקוטים בתחתית כל כוס.
- זלפו שכבה של קרם מסקרפונה מעל הבישקוטים.
- פזרו כדורי קראנץ בין הבישקוטים.
- זלפו שכבה נוספת של קרם.
- השתמשו במרית גדולה כדי לשטח את הקרם.
- קירור וקישוט:
- הכניסו את הכוסות למקרר לפחות לשעתיים.
- הניחו נייר מעל חצי כוס ופזרו קקאו דרך מסננת מעל החצי החשוף.
- העבירו את ממרח אגוזי הלוז לשקית זילוף וזלפו בצד ללא הקקאו.
מתכון של: מרי קוגן
Leave a Reply