כדורי פירה זהובים ופריכים – מתכון של פעם בחיים
זמן הכנה: 30 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
- 4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
- מלח לפי הטעם
- מרק עוף לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- 1 כף קמח רגיל
- 1 ביצה
- פירורי לחם
- שומשום
- שמן לטיגון עמוק
אופן הכנה:
- מרתיחים את תפוחי האדמה: מרתיחים את קוביות תפוחי האדמה בסיר עם מים עד לריכוך.
- מתבלים ומועכים: מסננים את המים ומוסיפים מלח, מרק עוף ופלפל שחור. מועכים את תפוחי האדמה לפירה חלק.
- מכינים את העיסה: מוסיפים כף קמח לפירה ולשים עד לקבלת עיסה אחידה.
- מגלגלים לכדורים: יוצרים כדורים בגודל הרצוי מהעיסה.
- מצפים: טובלים כל כדור בביצה טרופה ולאחר מכן בפירורי לחם ושומשום.
- מטגנים: מחממים שמן עמוק בסיר ומטגנים את הכדורים עד להזהבה מכל הצדדים.
- מגישים: מוציאים את הכדורים מהשמן ומניחים על נייר סופג. מגישים חם.
מתכון של: רז שלום
Leave a Reply