כיסונים ממולאים בגבינות מלוחות מתכון מעלף

3.3/5 - למתכון דירוג של 6 חובבי בישול

מתכון לכיסוני גבינה

מרכיבים:

לבצק:

  • 2 כוסות קמח רגיל
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1 כוס מים רותחים
  • קורט מלח

מילוי גבינה 1:

  • 1 תפוח אדמה מבושל ומעוך
  • 100 גרם גבינת פטה 5%
  • 100 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5%
  • 50 גרם גבינת קצקבל (או גבינה אחרת) מגוררת

מילוי גבינה 2:

  • 250 גרם גבינה בולגרית 5% (או טובורג) מגוררת
  • 100 גרם פטה עיזים 5% (או בולגרית מעודנת 5%) מגוררת
  • 1 ביצה

אופן ההכנה:

  1. הכנת הבצק:

    • המיסי את החמאה והוסיפי כוס קמח.
    • הוסיפי את המים הרותחים וערבבי היטב.
    • לאחר שהבצק התקרר מעט, הוסיפי את יתרת הקמח והמלח.
    • לושי את הבצק עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
  2. הכנת המילוי:

    • ערבבי את כל מרכיבי המילוי שבחרת בקערה נפרדת.
  3. הכנת הכיסונים:

    • בעזרת קורצן, צרי עיגולים מהבצק (הבצק מספיק לכ-25 כיסונים).
    • מלאי כל עיגול בתערובת הגבינות.
    • סגרי היטב את הכיסונים וודאי שהם אטומים.
    • הקפיאי את הכיסונים עד לשימוש.
  4. בישול הכיסונים:

    • הכניסי את הכיסונים הקפואים לסיר עם מים רותחים, מלח ושמן.
    • כאשר הכיסונים צפים, הוציאי אותם לכלי עם מעט שמן כדי שלא יידבקו.

הגשה:

  • ניתן לטגן את הכיסונים במחבת עם מעט שמן עד להזהבה.
  • ניתן להשחים את הכיסונים בתנור שחומם מראש.

טיפ: ניתן להוסיף עשבי תיבול קצוצים למילוי הגבינה.

מתכון של מירי גולני.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *