לאבנה ביתית – מתכון קל וטעים למעדן חלבי

דרגו את המתכון

לאבנה ביתית – מתכון קל וטעים למעדן חלבי

זמן הכנה: 5 דקות זמן המתנה: 2-3 ימים דרגת קושי: קל מאוד

יוגורט ומלח בלבד ויש לכם לאבנה ביתית מעולה וקלה שדורשת "החתלה" של יומיים במקרר ותפנק אתכם במעדן קטיפתי במגוון טעמים. מושלם לניגוב עם פרוסה עבה, לאפה רכה או פיתה דרוזית אותנטית.

מצרכים:

  • מיכל גדול יוגורט 4% (או 4 מיכלים קטנים)
  • 1 כף מלח
  • גיוון טעמים (לא חובה): זעתר, עגבניות יבשות קצוצות בשמן זית, זיתים קצוצים, בצל ירוק
  • מעט שמן זית

איך מכינים לאבנה בייתית בקלי קלות

מתכונים נוספים

מרק שעועית לבנה ברוטב עגבניות: חגיגה של טעמים וזיכרונות
לביבות גבינה – מתכון קל וטעים לארוחת בוקר מזינה
מתכון לפלפל ממולא – כמו של סבתא

אופן ההכנה:

  1. ערבוב: מערבבים את היוגורט עם כף מלח.

  2. החתלה:

    • מניחים את היוגורט בתוך חיתול בד נקי.
    • קושרים את החיתול ומניחים מעל כיור או קערה לניקוז הנוזלים למשך מספר שעות.
    • מעבירים את החיתול למקרר ומניחים לו להמשיך להתנקז במשך 2-3 ימים, עד לקבלת המרקם הרצוי.
  3. תיבול והגשה:

    • מעבירים את הלאבנה לכלי סגור.
    • ניתן להוסיף טעמים שונים כמו זעתר, עגבניות מיובשות, זיתים או בצל ירוק ולערבב היטב.
    • יוצקים מעל מעט שמן זית ומגישים עם פיתות, לחם, ירקות טריים או כל תוספת שאוהבים.

טיפ:

  • לתליית החיתול, ניתן להשתמש בכף עץ ארוכה ולהניח אותה מעל קערה עמוקה, כך שהשקית תהיה באוויר ולא תיגע בתחתית.

מתכון של אתי שחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *