לזניה מטריפה עם גבינות ורוטב עגבניות ובשמל משגע

לזניה איטלקית עם רוטב בשאמל
3.6/5 - למתכון דירוג של 13 חובבי בישול

מתכון ללזניה מושלמת

מצרכים:

  • כ-20 דפי לזניה
  • תבנית מלבנית חד פעמית גדולה

לרוטב עגבניות:

  • קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • כפית סוכר
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • כף פפריקה מתוקה
  • כפית שטוחה אורגנו
  • 2 שיני שום כתושות
  • רבע כוס מים חמים

לרוטב בשמל:

  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות קמח
  • גביע שמנת מתוקה
  • כוס ורבע חלב
  • שן שום כתושה
  • כפית שטוחה מלח

תערובת גבינות:

  • 200 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • 100 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת (או גבינה קשה אחרת שאוהבים)

אופן ההכנה:

  1. רוטב עגבניות: במחבת גדולה, ערבבו את העגבניות המרוסקות והרסק. תבלו והוסיפו מים. טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך. בשלו עד לצמצום הנוזלים והניחו בצד.
  2. רוטב בשמל: בסיר קטן, המיסו את החמאה והוסיפו את הקמח. ערבבו היטב למניעת גושים. הוסיפו את השמנת, החלב, המלח והשום. ערבבו עד שהרוטב מסמיך והניחו בצד.
  3. הרכבת הלזניה:
    • שפכו מעט מרוטב העגבניות בתחתית התבנית.
    • סדרו 5 דפי לזניה מעל הרוטב.
    • שפכו מעט מרוטב העגבניות והבשמל, ופזרו מתערובת הגבינות.
    • חזרו על הפעולה עם עוד 5 דפי לזניה ושכבות של רוטב עגבניות, בשמל וגבינות.
    • חזרו על הפעולה שוב לשכבה שלישית.
    • בשכבה הרביעית, שימו רק רוטב עגבניות ובשמל.
  4. אפייה: כסו את התבנית בנייר כסף ואפו בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (טורבו) כ-45 דקות.
  5. הזהבה: הסירו את נייר הכסף, פזרו את הגבינות הנותרות והמשיכו לאפות עד להזהבה ויציבות (כ-20 דקות).
  6. הגשה: הוציאו מהתנור, הניחו בצד לצינון קל, חתכו למנות והגישו.

בתאבון!

מתכון של סוניה סאני בן הרוש.