ארומה כפרית של מאפה חם וביתי
לחם כוסמין, קל להכנה, עשיר בסיבים תזונתיים ודל שומן. מעולה לארוחות בוקר או ערב, לצד מטבלים או כריך משביע.
מאת: תמר שמלי.
מצרכים
- 1/2 ק”ג קמח כוסמין
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 1 כוס קוואקר מלא גס
- 1 כוס אגוזים קצוצים (לא חובה)
- 1 כוס חמוציות ללא סוכר (לא חובה)
- 1/4 כוס שמן
- 2 כוסות מים פושרים (לערך)
- 1 כפית גדושה מלח
אופן ההכנה
- לשים את כל החומרים במיקסר במשך 10 דקות. אם משתמשים באגוזים וחמוציות, מוסיפים אותם בסוף הלישה.
- מתפיחים את הבצק למשך שעה.
- לאחר שעה, מורידים את נפח הבצק ומחלקים אותו בהתאם לתבניות הרצויות. אפשר להשתמש בתבנית אחת גדולה או במספר תבניות קטנות.
- מניחים את הבצק בתבנית, מרטיבים אותו במעט מים ומפזרים בנדיבות גרעיני דלעת, חמניה ושומשום.
- מתפיחים שוב עד שהבצק עולה למעלה (כחצי שעה).
- אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך כחצי שעה, עד שהלחם מזהיב.
הערות
- ניתן להכין לחם בסיסי ללא תוספת אגוזים וחמוציות.
- זמני האפייה עשויים להשתנות בהתאם לסוג התנור ולגודל התבנית.
Leave a Reply