מתכון של צפנת קורדובה
מתכון קל ופשוט להכנת לחמניות רכות וטעימות שיתאימו לכל ארוחה.
מצרכים:
- קילו קמח
- כף מלח
- רבע כוס שמן
- 4 כפות סוכר
- 2 כפות שמרים יבשים
- ביצה
- 3 כוסות מים
תערובת ציפוי:
- שומשום
- גרעיני חמניה או דלעת
- קצח
- פרג
- זרעי פשתן
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר, ערבבו את השמרים, הסוכר והמים. הניחו לתערובת לנוח 10 דקות.
- הוסיפו את הביצה והשמן וערבבו חצי דקה.
- הוסיפו את הקמח והמלח ולושו 10 דקות.
- הניחו לבצק לנוח שעה.
- לחממו תנור ל-200 מעלות.
- רפדו תבנית בנייר אפייה.
- צרו צורות לחמניות כרצונכם.
- טבלו כל לחמניה בקערה קטנה עם מים.
- פזרו את תערובת הציפוי על צלחת וטבלו בה את הלחמניה.
- הניחו את הלחמניות על התבנית.
- תנו ללחמניות לתפוח שעה.
- אפו כ-30 דקות עד להזהבה.
בתאבון!
טיפ:
השלב החשוב ביותר הוא לתת לשמרים, סוכר ומים לנוח יחד 10 דקות לפני הוספת שאר המרכיבים. זה יעזור לבצק לתפוח יפה.
הערות:
- ניתן לגוון את תערובת הציפוי לפי הטעם.
- זמן האפייה עשוי להשתנות בהתאם לתנור.
Leave a Reply