לחמניות שום חלומיות מתכון קל לשבועות

4.2/5 - למתכון דירוג של 9 חובבי בישול

מתכון ללחמניות שום

מצרכים:

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • ½ כוס שמן
  • 2 ורבע כוסות מים

לרוטב שום:

  • חצי חבילת שמיר
  • ראש שום
  • שמן זית + שמן רגיל (לפי הטעם)
  • מלח (לפי הטעם)

מתכונים נוספים

שום קונפי כמו במסעדה
סלט שומר ומלפפונים מתכון מנצח
קיש ברוקולי וגבינות מתכון משגע

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, השמרים והסוכר.
  2. הוסיפו 2 כוסות מים וערבבו עד שמתחיל להיווצר בצק. הוסיפו את המלח ולושו עוד דקה.
  3. הוסיפו את השמן ולושו היטב במשך 4-5 דקות, עד לקבלת בצק רך, גמיש ומעט דביק. במידת הצורך, הוסיפו את רבע כוס המים הנותרת.
  4. הניחו לבצק לנוח מכוסה במשך 10 דקות.
  5. העבירו את הבצק למשטח מקומח קלות ולושו אותו עוד מספר דקות.
  6. שמנו קערה נקייה והניחו בה את הבצק. כסו את הקערה בשקית ניילון ומגבת והניחו לבצק לתפוח כשעה, עד שיכפיל את נפחו.
  7. בזמן שהבצק תופח, הכינו את רוטב השום: קצצו את השמיר והשום במעבד מזון או בסכין. הוסיפו את השמנים והמלח וערבבו היטב.
  8. חממו את התנור ל-180 מעלות.
  9. חלקו את הבצק לכדורים בגודל של ביצה. טבלו כל כדור ברוטב השום מכל צדדיו והניחו בתבנית מרופדת בנייר אפייה, במרווחים.
  10. כסו את התבנית בניילון והניחו לכדורים לתפוח עד שיכפילו את נפחם.
  11. אפו את הלחמניות במשך 15-20 דקות, עד שהן מזהיבות.
  12. לפני ההגשה, מרחו בנדיבות את הלחמניות ברוטב שום נוסף.

טיפ: ניתן להכין את הלחמניות גם עם זעתר במקום שום, או בכל צורה אחרת שתרצו. בתאבון!

מתכון של זוהרה כהן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *