לחמניות שום ופטרוזיליה ביתיות
זמן הכנה: כ- 35 דקות זמן אפייה: 25 דקות
מצרכים:
- 1 כוס מים פושרים
- 1 כף סוכר
- 3 כפות שמן
- 1 כפית שמרים יבשים (או 20 גרם שמרים טריים)
- ½ כפית מלח
- 3 כוסות קמח
לרוטב:
- ¼ כוס שמן זית
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 2 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה, ערבבו את המים הפושרים, סוכר, שמן ושמרים. הניחו לתערובת לנוח כ-5 דקות, עד שנוצרות בועות.
- הוסיפו את המלח והקמח, וערבבו עד לקבלת בצק אחיד.
- לושו את הבצק על משטח מקומח במשך כ-10 דקות, עד שהוא הופך רך וגמיש.
- חלקו את הבצק לכ-12 כדורים שווים, והניחו אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- כסו את התבנית במגבת לחה, והניחו לבצק לתפוח במקום חמים במשך כ-20 דקות, עד שהכדורים מכפילים את נפחם.
- בינתיים, חממו תנור ל-180 מעלות.
- אפו את הלחמניות במשך כ-20 דקות, עד שהן מזהיבות.
- בזמן שהלחמניות בתנור, הכינו את הרוטב: ערבבו את שמן הזית, פטרוזיליה ושום בקערה קטנה.
- מיד כשמוציאים את הלחמניות מהתנור, מברישים אותן ברוטב.
הגשה: הגישו את הלחמניות חמות.
מתכון של ניקול רסין
Leave a Reply