לימון כבוש מהיר ב-5 דקות: מתכון קל וטעים

2.6/5 - למתכון דירוג של 9 חובבי בישול

זמן הכנה: 5 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • לימונים ננסיים (בהתאם לגודל הצנצנת)
  • מלח גס (בשפע)
  • מיץ לימון (טרי)
  • מעט שמן זית
  • לגיוונים (אופציונלי):
    • פפריקה מתוקה (בערך כפית על כל חצי כוס מלח גס)
    • שיני שום קלופות ופרוסות (לפי הטעם)
    • פלפל חריף פרוס (לפי הטעם)
    • רוזמרין

אופן הכנה:

  1. עיקור הצנצנת: מלאו את הצנצנת במים רותחים או "בשלו" אותה בסיר עם מים רותחים. ייבשו היטב.
  2. חיתוך הלימונים: חצו את הלימונים הקטנים לאורך, אך לא עד הסוף, כך שייפתחו כמו סנדוויץ'.
  3. מילוי במלח: חרצו איקס בתחתית כל לימון ופתחו אותו מעט. דחסו מלח גס לתוך החריץ והעבירו את הלימון לצנצנת.
  4. דחיסה בצנצנת: דחסו את הלימונים בצנצנת היטב, כך שיגירו נוזלים.
  5. הוספת נוזלים: סחטו מיץ לימון טרי לתוך הצנצנת עד לכיסוי הלימונים, והוסיפו מעל שכבה דקה של שמן זית (כחצי ס"מ). סגרו היטב את הצנצנת.
  6. השהייה: השאירו את הצנצנת במקום מוצל במטבח למשך שבוע, ולאחר מכן העבירו למקרר.
  7. בדיקת מוכנות: הלימונים יהיו מוכנים לאחר שבועיים-שלושה. פתחו את הצנצנת ובדקו את טעמם.
  8. אחסון: אחסנו את הלימונים הכבושים בצנצנת סגורה במקרר.

שדרוגים:

  • הוסיפו שיני שום פרוסות, עשבי תיבול (כמו רוזמרין או עלי דפנה) ותבלינים (כמו פפריקה) לצנצנת הלימונים.
  • התנסו עם טעמים שונים על ידי הוספת פלפל חריף, ג'ינג'ר או עשבי תיבול אחרים.

טיפ:

  • השתמשו בלימונים אורגניים כדי להימנע מחומרי הדברה.

המתכון הזה הוא דרך מהירה וקלה להכין לימונים כבושים טעימים בבית. הלימונים הכבושים ישמשו כתוספת נהדרת לסלטים, תבשילים, כריכים ועוד.

מתכון של יפה סייג.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *