מתכון למניפת תפוחי אדמה
שלום לכולם, היום אני רוצה לשתף אתכם במתכון האהוב עליי למניפת תפוחי אדמה. זהו באמת מנה פשוטה להכנה וטעימה שכל המשפחה תיהנה ממנה. מתאים במיוחד לאירועים חגיגיים, אך גם לארוחת ערב משפחתית קלה.
מצרכים
- 5 תפוחי אדמה מזן דזירה (הידוע בתפוח האדום) קלופים
- שמן זית
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית מלח גס
- 1 כפית פפריקה גרוסה
- 1 ענף רוזמרין
הוראות הכנה
- לחתוך את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי של חצי סנטימטר ולסדר אותם בתבנית משומנת היטב.
- בקערה, לערבב יחד את השמן זית, כורכום, פלפל שחור גרוס, מלח גס ואת הפפריקה.
- להשתמש במברשת ולצפות את הפרוסות בתערובת התבלינים שהכנו.
- לפזר מעל ענפי רוזמרין.
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ולאפות במשך 40 דקות.
דרך אגב, ניתן לגוון את המנה עם פרוסות בטטה או בצל. ואם רוצים גרסה חלבית, אפשר להשתמש בחמאה מומסת במקום שמן זית. המתכון הזה נוצר בהשראת המנה הקלאסית של השף גיל חובב, ואנו מקווים שתיהנו ממנו כמונו!
בתיאבון!
Leave a Reply