מתכון לבאבקה קינמון מושלמת: רכה, מתוקה וממכרת

3.5/5 - למתכון דירוג של 6 חובבי בישול

זמן הכנה: 3 שעות (כולל התפחות) דרגת קושי: בינוני

 

מצרכים:

לבצק:

  • 100 גרם חמאה רכה או ½ כוס שמן
  • 1 ביצה גדולה
  • ½3 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס מים פושרים
  • קורט מלח
  • 1 כף שמן

למלית:

  • שמן או חמאה מומסת להברשה
  • 1 כוס סוכר דמררה
  • 2 כפות קינמון טחון (ניתן להתאים לפי הטעם)
  • ½ כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 1 ביצה טרופה להברשה

לסירופ:

  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס מים
  • 1 פלח לימון
  • ¼ כפית תמצית וניל

הוראות הכנה:

  1. הכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה, ערבבו 1 כוס קמח, שמרים ורבע כוס מים פושרים עד לקבלת בצק אחיד. הוציאו לקערה, כסו והניחו להתפחה למשך 30 דקות.
  2. לישת הבצק: הוסיפו את שאר מצרכי הבצק לקערת המיקסר ולושו במשך 10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. הוסיפו 1 כף שמן לקראת סוף הלישה. כסו והתפיחו כשעה במקום חמים.
  3. הכנת הסירופ: בינתיים, בשלו את מצרכי הסירופ בסיר קטן במשך 10 דקות. קררו בצד.
  4. הרכבת הבאבקה: על משטח מקומח, רדדו את הבצק למלבן. הברישו בשמן או חמאה מומסת ופיזרו את הסוכר, קינמון ואגוזים באופן שווה. גלגלו לרולדה הדוקה.
  5. חיתוך וליפוף: חתכו את הרולדה לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ. הניחו בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, במרווחים קטנים להתפחה. התפיחו כשעה וחצי.
  6. אפייה: חממו תנור ל-180 מעלות. הברישו את הבאבקה בביצה טרופה עם מעט מים, מלח וסוכר. אפו כ-20 דקות עד להזהבה.
  7. הגשה: מיד לאחר האפייה, הברישו בסירופ. הניחו להתקרר מעט לפני ההגשה.

טיפים:

  • ניתן להוסיף צימוקים או פירות יבשים אחרים למלית.
  • אפשר להשתמש בסוכר חום במקום סוכר לבן לבצק ולמלית.
  • להגשה חגיגית, פזרו אבקת סוכר מעל הבאבקה הקרה.

בתיאבון!

מתכון של פרח גבסו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *