מתכון למרק עדשים כתומות טבעוני עשיר בטעמים
זמן הכנה: 50 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
- 2 כפות שמן
- 1 בצל (קצוץ)
- 1 כף אבקת קארי
- ¼ כפית צ'ילי גרוס (לא חובה)
- 3 שיני שום (כתושות)
- 1 כף ג'ינג'ר (מגורד)
- 150 גרם עדשים כתומות (שטופים)
- 1 חבילה מחית עגבניות (400 מ"ל)
- 1 חופן כוסברה (קצוץ)
- 1 פחית חלב קוקוס (250 מ"ל)
- 2 כוסות מים
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
מתכונים נוספים
מרק חרירה: מתכון קל של תומר תומס
מרק ירקות חם ומנחם עם אטריות: מסע טעמים חוצה יבשות
ארוחת בוקר מפנקת – טוסט חביתה מקסיקנית עם גבינה ואבוקדו
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא רך ושחום מעט.
- מוסיפים את הקארי, הצ'ילי (אם משתמשים), הג'ינג'ר והשום ומערבבים היטב.
- מתבלים במלח ופלפל שחור.
- מוסיפים את העדשים השטופות, מחית העגבניות והכוסברה. מביאים לרתיחה.
- מוסיפים את חלב הקוקוס ומבשלים במשך 40 דקות.
- אם התבשיל סמיך מדי, מוסיפים עוד קצת מים.
מתכון של ורד ג'ייקובס
Leave a Reply