מתכון לסושי ביתי מושלם – קל להכנה וטעים בטירוף
זמן הכנה: 30 דקות דרגת קושי: בינוני
מצרכים:
- 1 כוס אורז לסושי
- 1 3/4 כוסות מים רותחים
- 1 כף סוכר
- 2 כפות חומץ
- 1 כפית מלח
- דג טונה מקופסא, מעורבב עם מיונז
- אצות נורי
- ירקות לבחירה (גזר, מלפפון, אבוקדו, בצל ירוק, עירית, בטטה)
מתכונים נוספים
סושי ביתי כמו במסעדה: מתכון גורמה שיפתיע את כולם
רוטב טריאקי המתכון המושלם
שניצל קריספי במיוחד מתכון של פעם בחיים
אופן ההכנה:
-
שוטפים את האורז: שוטפים את האורז היטב תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים.
-
מבשלים את האורז: מבשלים את האורז עם המים הרותחים בסיר מכוסה במשך 20 דקות.
-
מכינים את החומץ המתובל: בסיר קטן, מערבבים סוכר, חומץ ומלח ומחממים על אש גבוהה עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין.
-
מתבלים את האורז: כשהאורז מוכן, מוסיפים את החומץ המתובל ומערבבים היטב. מניחים לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
-
מכינים את הסושי:
- מניחים אצת נורי על משטח עבודה (ניתן להשתמש במחצלת במבוק לגלגול).
- מורחים שכבה דקה של אורז על האצה, ומשאירים שוליים קטנים ללא אורז.
- מניחים במרכז האורז את המילוי הרצוי (טונה עם מיונז ו/או ירקות).
- מגלגלים את הסושי בעזרת המחצלת או בזהירות בידיים, מהדקים היטב.
- חותכים את הרול לפרוסות ומגישים.
מתכון של נטשה ויינר
Leave a Reply