מתכון לעוגת סברינה רטובה ועסיסית – קלה להכנה
זמן הכנה: 30 דקות זמן אפייה: 20 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
לסירופ:
- 1 כוס סוכר
- 2 כוסות מים
- 1/2 בקבוק קטן רום
- 2 כפות ריבת תות שדה
לעוגה:
- 7 ביצים
- 7 כפות סוכר
- 7 כפות סולת או פירורי לחם לבן
- 7 כפות שמן
- 7 כפות קמח תופח
- קורט מלח
- 1 אבקת אפייה
- 1 סוכר וניל
לקצפת:
- 2 מיכלי קצפת צמחית
- 2 כפות אבקת סוכר
לקישוט:
- דובדבנים מסוכרים
- או:
- 2 שמנת מתוקה
- 1/4 כוס סוכר
- 1 אינסטנט פודינג וניל
מתכונים נוספים
עוגיות מלוחות נדירות ללא ביצים וללא מרגרינה
עוגיות דקות ללא קמח מתכון נדיר
אופן ההכנה:
-
מכינים את הסירופ:
- בסיר, מבשלים מים וסוכר על הגז במשך 20 דקות.
- מכבים את הגז, מוסיפים רום וריבה ומערבבים היטב. מצננים.
-
מכינים את העוגה:
- מקציפים חלבונים עם קורט מלח עד לקבלת קצף יציב.
- מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים חלמונים בהדרגה, תוך כדי הקצפה.
- מוסיפים שמן בזרם דק וממשיכים להקציף.
- מערבבים בקערה נפרדת את כל החומרים היבשים (סולת או פירורי לחם, קמח תופח, אבקת אפייה, סוכר וניל).
- מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת הביצים ומערבבים קלות במיקסר ולאחר מכן מקפלים בעדינות ידנית עד לקבלת תערובת אחידה.
- משמנים תבנית אפייה (או תבניות אישיות) ויוצקים את הבלילה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
-
מרטיבים את העוגה:
- מוציאים את העוגה מהתנור ומיד מרטיבים אותה בנדיבות עם מים מהברז בעזרת כף.
- לאחר שהעוגה התקררה מעט, מרטיבים שוב, הפעם עם הסירופ שהכנו.
-
מכינים את הקצפת:
- מקציפים קצפת צמחית עם אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
- מעבירים את הקצפת לשקית זילוף.
-
מקשטים ומגישים:
- מזלפים קצפת על העוגה ומקשטים בדובדבנים מסוכרים.
- לחילופין, ניתן להכין קצפת משמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג וניל ולהשתמש בה לקישוט.
מתכון של שרה יוסף
Leave a Reply