מתכון לעוגת שיש לוטוס קראנץ' מושחתת

3.8/5 - למתכון דירוג של 28 חובבי בישול

מצרכים:

  • בלילת העוגה:
    • 6 ביצים L, מופרדות לחלבונים וחלמונים
    • 1.5 כוסות סוכר לבן (מחולק ל-1/2 כוס ו-1 כוס)
    • 1 כוס מיץ תפוזים טרי סחוט
    • 2/3 כוס שמן קנולה
    • 2 כפות תמצית רום
    • 2 שקיות סוכר וניל
    • 2 שקיות אבקת אפייה
    • 2.5 כוסות קמח לבן או קמח כוסמין לבן (לא מלא)
  • בלילת לוטוס:
    • 3 כפות ממרח לוטוס קראנץ'
    • 6 כפות מבלילת העוגה הבסיסית
  • בלילת שוקולד:
    • 1 כף קקאו
    • 1 כפית שוקולית
    • 6 כפות מבלילת העוגה הבסיסית

אופן ההכנה:

  1. הכנת בלילת החלמונים: בקערה גדולה, ערבבו את החלמונים עם 1/2 כוס סוכר. הוסיפו את השמן, מיץ התפוזים, תמצית הרום, סוכר הווניל ואבקת האפייה. ערבבו היטב.
  2. הוספת הקמח: סננו את הקמח אל תוך קערת החלמונים וערבבו עד לקבלת בלילה חלקה ובהירה.
  3. הקצפת החלבונים: בקערה נקייה ויבשה, הקציפו את החלבונים במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף, הוסיפו בהדרגה את כוס הסוכר הנותרת והמשיכו להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
  4. קיפול הקצף: קפלו בעדינות את קצף החלבונים לתוך בלילת החלמונים, עד שהתערובת אחידה.
  5. הכנת בלילות השיש:
    • לוטוס: בקערה קטנה, ערבבו 6 כפות מבלילת העוגה עם ממרח הלוטוס שחומם מעט במיקרוגל עד שהוא נוזלי.
    • שוקולד: בקערה נפרדת, ערבבו 6 כפות מבלילת העוגה עם הקקאו והשוקולית (מומלץ לסנן אותם).
  6. אפייה: שמנו תבנית עוגה והתחילו לשפוך לסירוגין מהבלילות השונות, ליצירת דוגמת שיש. בעזרת קיסם או סכין, צרו צורת שיש עדינה.
  7. אפייה: הכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואפו עד שהעוגה תפוחה, זהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
  8. קירור: הוציאו את העוגה מהתנור וכסו אותה במגבת נקייה עד שתתקרר לחלוטין.
  9. הגשה: לאחר הקירור, הפכו את העוגה על צלחת הגשה וזלפו מעל לוטוס ושברי עוגיות לוטוס.

טיפים:

  • הקפידו להשתמש בביצים בטמפרטורת החדר להקצפה טובה יותר.
  • ניתן להחליף את מיץ התפוזים במיץ תפוחים או חלב.
  • אם אתם מעדיפים עוגה פחות מתוקה, ניתן להפחית מעט מכמות הסוכר.

בתאבון!

מתכון של מוריה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *