עוגות שמרים קלועות במילוי שוקולד
זמן הכנה: כ-3 שעות (כולל התפחות) זמן אפייה: 25 דקות
מצרכים לבצק:
- 1 ק"ג קמח מנופה
- ¾ כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 2 כוסות מים חמימים
- 2 כפות תמצית וניל
- 1 כפית גדושה משפר אפייה
- 2 שקיקי סוכר וניל
- 3 ביצים
- 2 כפות שמרים יבשים
מצרכים למילוי שוקולד:
- ¾ כוס קקאו
- ¾ כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 1 כף קינמון (אופציונלי)
- 1 כפית תמצית רום
- 4 כפות אבקת שוקו
- פצפוצי שוקולד לבן (אופציונלי)
מצרכים לסירופ:
- 1 כוס מים
- ½ כוס סוכר
- 1 כף גדושה דבש
- 2 שקיקי סוכר וניל
עוגת שמרים שוקולד בצורת צמה מעלפת
מתכונים נוספים
עוגת גבינה שמרים מתכון נדיר
עוגת שמרים נוטלה ביתית: מתכון מושחת וממכר
עוגת שמרים שוקולד עם מילוי מפנק: שילוב טעמים שיפיל אתכם מהרגליים
אופן ההכנה:
- הכנת הבצק: בקערת מיקסר, ללוש יחד את כל מצרכי הבצק במשך כ-7 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. לכסות את הקערה ולהתפיח כשעתיים לפחות.
- הכנת המילוי: בקערה נפרדת, לערבב את כל מצרכי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה. ניתן להוסיף פצפוצי שוקולד לבן.
- הכנת הסירופ: בסיר קטן, לבשל את כל מצרכי הסירופ יחד עד שהסוכר נמס והסירופ מסמיך מעט. להסיר מהאש ולהניח בצד.
- עיצוב העוגות: לאחר ההתפחה, לחלק את הבצק ל-6 כדורים שווים. לרדד כל כדור למלבן דק, למרוח שכבה נדיבה מהמילוי ולגלגל לרולדה הדוקה. לחתוך כל רולדה ל-4 חלקים שווים ולקלוע לצמה. להניח את הצמות בתבניות אינגליש קייק משומנות. לכסות ולהתפיח כ-40 דקות נוספות.
- אפייה: לחמם תנור ל-200 מעלות. למרוח בעדינות את העוגות בביצה טרופה מעורבבת עם כף סוכר. לאפות כ-25 דקות עד הזהבה.
- סירופ: מיד לאחר האפייה, להשקות בנדיבות את העוגות החמות בסירופ החם.
טיפ: ניתן להכין מהבצק גם סינרולים, קרואסונים או מאפים אחרים לפי טעמכם.
בהצלחה!
מתכון של אורה ארגוב.
Leave a Reply