מתכון לקציצות עם אפונה ברוטב אדום – ארוחה קלה וטעימה

מתכון לקציצות עם אפונה ברוטב אדום - ארוחה קלה וטעימה
דרגו את המתכון

מתכון לקציצות עם אפונה ברוטב אדום – ארוחה קלה וטעימה

זמן הכנה: 15 דקות זמן בישול: 40 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

לקציצות:

  • חצי קילו בשר טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ביצה
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור

לרוטב:

  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל קצוץ
  • חצי קופסה עגבניות מרוסקות
  • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • כוס מים
  • קופסה אפונה ירוקה, שטופה ומסוננת

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקציצות:

    • בקערה, מערבבים את הבשר הטחון, בצל קצוץ, פטרוזיליה, ביצה, מלח ופלפל שחור.
    • יוצרים כדורים מהתערובת ומניחים במקרר ל-10 דקות.
  2. מכינים את הרוטב:

    • מחממים שמן בסיר ומוסיפים בצל קצוץ. מטגנים עד להזהבה.
    • מוסיפים עגבניות מרוסקות ופטרוזיליה קצוצה ומטגנים כ-5 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את הקציצות:

    • מסדרים את הקציצות ברוטב שבסיר.
    • מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
    • מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות.
  4. מוסיפים את האפונה:

    • מוסיפים את האפונה ומבשלים 20 דקות נוספות, תוך כדי ניעור הסיר מדי פעם.

מתכון של יפה וקס ברקו