נאגטס ביתיים כמו במקדונלדס – מתכון מעלף וקריספי
מצרכים:
- ½ קילו חזה עוף טחון
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
קערה 1 (תערובת יבשה):
- 1 כוס קמח
- 3 כפות גדושות קורנפלור
- 1 כפית אבקת מרק בצל
- 1 כפית אבקת שום
- ½ כפית פלפל שחור
קערה 2 (תערובת רטובה):
- 2 ביצים
- ¼ כוס מים
- 4 כפות קורנפלור
- ½ כפית מלח
הכנו נאגטס כמו של מקדונלדס
מתכונים נוספים
חזה עוף עם פטריות ועגבניות שרי ברוטב עשיר
חזה עוף בחרדל ודבש מתכון אליפות
קציצות עוף ברוטב בצל מתקתק
אופן הכנה:
- הכנת העוף: לוקחים חצי קילו חזה עוף טחון (אפשר לטחון לבד גם), מוסיפים לו כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור ומערבבים היטב.
- עיצוב הנאגטס: עם ידיים טיפה רטובות, יוצרים צורות נאגטס – עושים כדור שטוח וקטן ואז מעיכה קלה מהצד.
- הקפאה: מניחים את הנאגטס המעוצבים על נייר אפייה ומכניסים למקפיא לשעתיים לפחות.
- הכנת תערובת יבשה: בקערה אחת, מערבבים כוס קמח, 3 כפות גדושות קורנפלור, כפית אבקת מרק בצל, כפית אבקת שום וחצי כפית פלפל שחור.
- הכנת תערובת רטובה: בקערה שנייה, טורפים 2 ביצים עם רבע כוס מים. מוסיפים 4 כפות קורנפלור וחצי כפית מלח ומערבבים היטב מיד כדי שהקורנפלור לא ישקע.
- ציפוי וטיגון: מוציאים את הנאגטס מהמקפיא. טובלים כל נאגט בתערובת היבשה, לאחר מכן בתערובת הרטובה. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה. מוציאים ומעבירים לרשת כדי שיישארו קריספיים.
- הגשה ואחסון: מגישים חם. לאחר שהנאגטס מתקררים, ניתן להקפיא אותם.
זמן הכנה: 30 דקות + שעתיים הקפאה דרגת קושי: קל
מתכון של מלי מאירוב
Leave a Reply