סהרוני פרג מעלפים של חנה שרוני קיטעי

סהרוני פרג מעלפים של חנה שרוני קיטעי
3.6/5 - למתכון דירוג של 5 חובבי בישול

סהרוני פרג שמרים (אופציה לפרווה)

מתכון מושלם למכורי פרג! סהרונים רכים ונימוחים במילוי פרג עשיר ומתקתק, עם ניחוח לימון עדין. המתכון קל להכנה ומתאים לאירוח או סתם לפינוק מתוק.

מצרכים:

לבצק:

  • קילו קמח
  • 3/4 כוס שמן (או מרגרינה/חמאה 200 גרם)
  • 2 ביצים
  • כוס סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • שקית אבקת אפייה
  • כף תמצית רום או וניל
  • 2 כוסות מים (או יותר)
  • חצי כפית מלח

למילוי:

  • חצי כוס מים (או חלב)
  • כוס סוכר
  • 2 כפות דבש
  • 250 גרם פרג טחון
  • גרידה מלימון
  • 4 כפות פירורי ביסקוויטים או לחם
  • 50 גרם מרגרינה או חמאה

אופן הכנה:

  1. הכנת הבצק: ללוש את כל מצרכי הבצק במיקסר כ-8 דקות, עד לקבלת בצק גמיש וחלק.
  2. להתפיח את הבצק כשעה וחצי.
  3. הכנת המלית: לבשל את כל מצרכי המלית בסיר עד להסמכה.
  4. לקרר את המלית ולהכניס למקרר עד ליצירת הסהרונים.
  5. הכנת הסהרונים:
    • לרדד כל כדור בצק לעיגול.
    • למרוח מלית פרג בקצה אחד של העיגול.
    • לחתוך את הקצה השני של העיגול לקווים.
    • לגלגל את העיגול עם המלית כלפי הקווים, ליצירת סהרון.
    • להניח את הסהרונים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה.
    • להתפיח את הסהרונים חצי שעה.
    • למרוח בביצה.
    • לאפות בחום של 180 מעלות כ-חצי שעה.

להברשה:

  • חצי כוס סוכר
  • 3/4 כוס מים
  • טיפה מיץ לימון

לבשל את הסוכר והמים עם טיפה מיץ לימון עד לקבלת סירופ. להבריש את הסהרונים בעודם חמים.

טיפ: ניתן למלא את הסהרונים גם במילויים אחרים כמו גבינה או שוקולד.

הערות:

  • המתכון המקורי של חנה שרוני קיטעי.
  • ניתן להשתמש במרגרינה או בחמאה, בהתאם להעדפה.
  • ניתן להכין את הבצק ביד, אך לישה במיקסר מקצרת את זמן ההכנה.