סוד העוף הצלוי המושלם: מתכון לכרעיים עם תפוחי אדמה בתנור
זמן הכנה: 20 דקות זמן בישול: 80 דקות זמן השריה: לילה (או שעתיים לפחות) דרגת קושי: קל
מצרכים:
- 5-6 כרעיים שלמות
- 6-7 תפוחי אדמה (רצוי מהזן האדום), קלופים וחתוכים לרבעים או שקית תפוחי אדמה קטנים שטופים
- ⅓ כוס שמן קנולה או שמן זית
- ⅓ כוס מים פושרים
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כף גדושה תבלין גריל עוף
- 1 כף אבקת שום גבישי או 1 כפית שום כתוש
- 1 כף אבקת בצל
- 1 כף אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט
- 1 כף גדושה דבש או סילאן
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- ½ כפית פפריקה חריפה (אופציונלי)
- מלח גס
מתכון-כרעיים עוף בסיר אחד עם תפוחי אדמה ובצל יאמי כמה טעים! בקלי קלות הערוץ הרשמי
מתכונים נוספים
תבשיל לשבת: עוף עם אפונה ותפוחי אדמה מתכון טעים במיוחד
עוף בתפוזים ודבש: מתכון עסיסי וטעים בטירוף!
פנקייק גבינה רך ומפנק ב-15 דקות
אופן ההכנה:
-
הכנת תפוחי האדמה:
- מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים כ-5-6 דקות, עד שהם מתרככים מעט אך לא מתפרקים. מסננים היטב.
-
הכנת המרינדה:
- בקערה, מערבבים היטב את השמן, המים הפושרים וכל התבלינים עד לקבלת רוטב חלק ומבריק.
-
השריית העוף:
- מורחים את הכרעיים מכל הצדדים, כולל מתחת לעור, במרינדה שהכנו.
- מכניסים את הכרעיים למקרר למשך הלילה (או לפחות שעתיים) לספיגת טעמים מיטבית.
- את שארית המרינדה שופכים על תפוחי האדמה ומערבבים היטב.
-
הכנת התבנית:
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
- מפזרים 2 כפות מלח גס בכל פינה של התבנית.
- מניחים שכבה נוספת של נייר אפייה מעל המלח הגס.
-
אפייה:
- מסדרים את הכרעיים במרכז התבנית ואת תפוחי האדמה מסביב.
- מקפלים את שולי נייר האפייה העליון כך שהמלח הגס לא יבוא במגע ישיר עם העוף ותפוחי האדמה.
- מכסים היטב את התבנית בנייר אפייה נוסף ומעליו נייר כסף.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים במשך 40 דקות.
-
הזהבה:
- מסירים את נייר האפייה ונייר הכסף.
- מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ומעבירים למצב גריל.
- אופים עוד כ-40 דקות, עד שהעוף מזהיב ומשחים היטב. במהלך האפייה, מומלץ להבריש את העוף מידי פעם בנוזלים שמצטברים בתבנית.
מתכון של: סבתא לאה
Leave a Reply