סלט חלומי ופטריות חמות ברוטב ויניגרט וטריאקי
מתכון באדיבות איילת בוקובזה
זמן הכנה: 20 דקות
מצרכים:
- חבילת גבינת חלומי
- חבילת פטריות שמפיניון חתוכות
- 4 עלי חסה, חתוכים
- חופן עלי בייבי
- 2 מלפפונים, חתוכים
- 10 עגבניות שרי, חצויות
- גזר גדול, חתוך לרצועות דקות
- בצל סגול, חתוך לרצועות
- ¼ כוס תערובת גרעינים (למשל גרעיני חמנייה ודלעת)
- רוטב טריאקי
- שמן זית
לרוטב ויניגרט:
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות חרדל דיז'ון
- 5 כפות סילאן או דבש
- שן שום כתושה
- מיץ מחצי לימון
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
- חותכים את החלומי לקוביות. מחלקים את הקוביות לשתי קערות.
- בקערה אחת, משרים חצי מכמות החלומי ב-2 כפות רוטב טריאקי למשך כמה דקות.
- במחבת, מטגנים את החצי השני של קוביות החלומי עם מעט שמן זית עד להזהבה.
- באותה המחבת, מטגנים את הפטריות יחד עם קוביות החלומי שהושרו בטריאקי.
- מכינים את רוטב הויניגרט: מנערים את כל חומרי הרוטב בצנצנת סגורה עד לקבלת רוטב אחיד.
- בקערת הגשה, מערבבים את כל הירקות.
- מפזרים מעל את תערובת הגרעינים.
- מוסיפים את קוביות החלומי והפטריות החמות.
- יוצקים מעל את רוטב הויניגרט ומגישים.
הכנה: סוניה סאני בן הרוש.
Leave a Reply