סלט כרובית חגיגי לשבת – מתכון טעים ומרשים שכולם יאהבו
זמן הכנה: 10 דקות זמן בישול: 20 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
- 1 חבילת כרובית קפואה (מופשרת ומסוננת)
- ¼ כרוב לבן (חתוך דק)
- 1 צרור פטרוזיליה (קצוץ)
- 50 גרם שקדים קלויים
- טחינה מוכנה (לזילוף)
- סילאן טבעי (לזילוף)
- שמן זית (מעט)
- מלח (קורט)
- פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
- אורגנו יבש (לפי הטעם)
- צ'ילי גרוס (לפי הטעם)
סלט כרובית מרענן לחג או לשבת – ממש בקלי קלות
מתכונים נוספים
סלט כרובית מטוגן מתכון מעלף
סלט כרובית מטוגן מתכון מעלף
פשטידת מחמאר מרוקאית מושלמת – מתכון קל וטעים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות במצב טורבו.
- מניחים את הכרובית המופשרת והמסוננת בתבנית אפייה.
- מזלפים מעל הכרובית מעט שמן זית, מתבלים במלח, פלפל שחור, אורגנו וצ'ילי גרוס לפי הטעם.
- אופים את הכרובית בתנור החם כ-20 דקות, או עד להזהבה. מוציאים ומניחים בצד לצינון.
- בקערת הגשה גדולה מניחים את הכרוב החתוך דק.
- מעל הכרוב מניחים את הכרובית הצלויה והצוננת.
- מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה והשקדים הקלויים.
- מזלפים בנדיבות טחינה וסילאן.
- מתבלים במעט שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם.
- מערבבים היטב את כל מרכיבי הסלט ומגישים.
מתכון של: חיה ללונק
Leave a Reply