סלט קפרזה מרענן קלאסיקה איטלקית ב-10 דקות
זמן הכנה: 10 דקות דרגת קושי: קל מאוד
מצרכים:
- 20 עגבניות שרי תמר צבעוניות, חצויות
- ½ בצל סגול, פרוס דק
- 10 עלי בזיליקום, קצוצים לרצועות
- 100-150 גרם קרעי מוצרלה / בייבי מוצרלה
- 1 כפית מלח
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ בלסמי
אופציונלי:
- ½ כפית פלפל שחור גרוס
- קרוטונים
- 1 חופן צנוברים
- זיתי קלמטה
סלט קפרזה איטלקי | עגבניות שרי, מוצרלה ובזיליקום ב5 דקות הכנה
מתכונים נוספים
מתכון סלט קפרזה כמו באיטליה
סלט בוראטה מטורף לשבועות
מלפפונים חמוצים של סבתא – מתכון מנצח
אופן ההכנה:
-
מכינים את הירקות: חותכים את עגבניות השרי לחצאים ופורסים את הבצל הסגול לפרוסות דקות. קוצצים את הבזיליקום לרצועות.
-
מרכיבים את הסלט: מסדרים את העגבניות, הבצל והבזיליקום בקערה. מניחים מעל את קרעי המוצרלה.
-
מתבלים: מזלפים שמן זית וחומץ בלסמי. מתבלים במלח ופלפל שחור (אופציונלי).
-
מגישים: ניתן להוסיף לסלט קרוטונים, צנוברים וזיתי קלמטה לפי הטעם. מגישים מיד ונהנים!
מתכון של סתיו סעדון עמר