סלמון ברוטב חריימה מתכון נדיר

סלמון ברוטב חריימה מתכון נדיר
4/5 - למתכון דירוג של 4 חובבי בישול

סלמון ברוטב עגבניות עשיר

זמן הכנה: כ-45 דקות

מרכיבים:

  • 7-8 פילטים קטנים של סלמון, ללא עור
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 3 עגבניות, מגורדות גס
  • 1 בצל, חתוך לרצועות דקות
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1/2 כפית סוכר חום (דמררה)
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/3 כף כמון
  • 1 כוס (200 מ"ל) מים
  • 1 כפית מלח
  • כוסברה קצוצה, לקישוט

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הרוטב: מחממים שמן קנולה בסיר רחב. מטגנים את הבצל עד להזהבה.
  2. מוסיפים את העגבניות המגורדות, השום הכתוש, רסק העגבניות, הסוכר, הפפריקה והכמון. מערבבים היטב.
  3. יוצקים את המים לסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-15 דקות.
  4. מבשלים את הדג: שוטפים היטב את פילטי הסלמון.
  5. מוסיפים את הסלמון לסיר ומכסים אותו ברוטב. מביאים שוב לרתיחה עדינה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20-25 דקות, עד שהסלמון מבושל לחלוטין אך לא מתייבש.
  6. מסירים מהאש ומקשטים בנדיבות בכוסברה קצוצה.

הגשה: מגישים חם לצד אורז לבן או פירה.

מתכון של עינב.