סמסה בוכרית במילוי פרגיות: מתכון אותנטי וקל להכנה

3/5 - למתכון דירוג של 5 חובבי בישול

מתכון לסמסה בוכרית

זמן הכנה כולל: כשעתיים (כולל זמני מנוחה) זמן הכנה אקטיבית: כ-30 דקות זמן אפייה: כ-25 דקות

מצרכים:

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח לבן רגיל, מנופה
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות חומץ
  • ¾ כוס שמן (כוס חד פעמית לשתייה קרה)
  • 2 ¾ כוסות מים פושרים (כוס חד פעמית לשתייה קרה)

למילוי:

  • 500-700 גרם פרגיות, חתוכות לקוביות קטנות
  • 5 כפות שמן
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כמון או ראס אל חנות או בהרט
  • עגבניות שרי, חצויות (אופציונלי)

לקישוט:

  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום
  • קצח

אושפלאו בוכרי אמיתי מתכון קל
קבב ביתי עסיסי וטעים: מתכון מנצח וקל להכנה
קציצות אורז וירקות מתכון מדהים

אופן הכנה:

הבצק:

  1. בקערה גדולה, ערבבו היטב את המים, שמן, מלח, סוכר וחומץ.
  2. הוסיפו את הקמח ולשו במשך כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ונעים. אם הבצק יבש מדי, הוסיפו מעט מים. ניתן גם ללוש במיקסר עם וו לישה.
  3. כסו את הקערה בניילון נצמד והניחו במקרר לשעה-שעה וחצי.

המילוי:

  1. בקערה גדולה, ערבבו היטב את כל מרכיבי המילוי.

הכנת הסמסה:

  1. חלקו את הבצק ל-3 חלקים.
  2. רדדו כל חלק לעיגול גדול ודק מאוד (1/4 עד 1/2 ס"מ).
  3. בעזרת כוס, קורצו עיגולים מהבצק.
  4. הניחו כף גדושה מהמילוי על כל עיגול. ניתן להוסיף חצי עגבניית שרי (אופציונלי).
  5. קפלו את העיגולים לצורת אוזן המן ולחצו היטב על הקצוות לסגירה (ניתן להרטיב מעט את הקצוות במים).
  6. הניחו את הסמסות על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומן.
  7. מרחו את הסמסות בביצה טרופה ופיזרו שומשום וקצח.
  8. אפו בתנור שחומם מראש ל-210 מעלות במשך כ-25 דקות, או עד שהסמסות מזהיבות.

טיפים:

  • ניתן להשתמש בתבלינים אחרים לפי הטעם.
  • ניתן להקפיא חלק מהסמסות ולאפות אותן במועד מאוחר יותר.

בתיאבון!

מתכון של לאה מאיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *