עוגיות יו יו פריכות ומתוקות מתכון נדיר

2.7/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול

עוגיות יו יו פריכות ומתוקות

זמן הכנה: 30 דקות זמן טיגון: 10-15 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 4 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/3 כוס מיץ לימון
  • 1/3 כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • שמן לטיגון עמוק
  • סירופ סוכר (מוכן מראש או ביתי)
  • פיסטוק חלבי קצוץ

מתכונים נוספים

עוגיות שקדים ללא גלוטן – מתכון מושלם לפינוק קליל
עוגיות בצק פריך מושלם עם 3 מילויים מפנקים
עוגיות תמרים קינמון עיראקיות מתכון נדיר – בעבע בתמר

אופן ההכנה:

  1. הכנת הבצק:

    • בקערה גדולה, ערבב היטב את הקמח ואבקת האפייה.
    • הוסף את הביצים, הסוכר, מיץ הלימון, השמן ותמצית הווניל.
    • לוש את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  2. עיצוב וטיגון:

    • על משטח מקומח קלות, רדד את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ.
    • בעזרת כוס או קורצן עגול, קרץ עיגולים מהבצק.
    • בעזרת קורצן קטן יותר או פקק בקבוק, קרץ חור במרכז כל עיגול.
    • חמם שמן עמוק בסיר על אש בינונית-גבוהה.
    • טגן את עוגיות היו יו בשמן החם עד להזהבה משני הצדדים.
    • הוצא את העוגיות מהשמן בעזרת כף מחוררת והנח על נייר סופג.
  3. ציפוי והגשה:

    • טבול כל עוגיה בסירופ סוכר.
    • פזר מעל פיסטוק חלבי קצוץ.
    • הנח את העוגיות על רשת לצינון והתייצבות הסירופ.
    • הגש את עוגיות היו יו והתענג על הטעם!

מתכון של אבי שריד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *