עוגיות מלוחות פריכות ונימוחות בפה
זמן הכנה: 30 דקות + שעת מנוחה דרגת קושי: קל
מצרכים:
- 1 קילו קמח מנופה
- 2 שקיות אבקת אפיה (20 גרם)
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 חבילה מרגרינה (200 גרם – רכה)
- 1 כוס שמן
- 1 כוס שומשום
- ¼1 כפות מלח
- ½1 כוסות מים מהברז
- ביצה טרופה (להברשה)
- שומשום נוסף (לפזר מעל)
עוגיות מלוחות נדירות
מתכונים נוספים
אופן הכנה:
- מערבבים את היבשים: בקערה גדולה, מערבבים היטב את הקמח המנופה, אבקת האפיה והשמרים היבשים.
- מוסיפים את הרטובים: מוסיפים לקערה את המרגרינה הרכה, השמן, השומשום, המלח והמים. לשים היטב את כל החומרים עד לקבלת בצק קטיפתי ורך.
- מנוחה: מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לנוח כשעה בטמפרטורת החדר או במקרר.
- מרדדים וחותכים: מרדדים את הבצק על גבי נייר אפייה למלבן גדול ודק. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה, חותכים את הבצק לריבועים או מלבנים בגודל הרצוי.
- מברישים ואופים: מברישים את העוגיות בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום נוסף. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-25 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות.
- מצננים ונהנים: מוציאים את העוגיות מהתנור ומצננים על רשת. מאחסנים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
מתכון של אורה ארגוב
Leave a Reply