עוגיות תמרים ממכרות
מרכיבים לבצק:
- קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- ½ כוס סוכר
- 150 גרם מחמאה
- ¾ כוס שמן
- 2 כוסות מים פושרים (בערך, עד שהקמח סופג)
- כפית מלח
מרכיבים למילוי:
- 2 חבילות תמרים בוואקום (מגולענים)
- כפית קינמון
- כפית שמן
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה, ערבבו את השמרים והקמח.
- הוסיפו את הסוכר, המחמאה והשמן.
- הוסיפו את המים הפושרים בהדרגה, תוך כדי לישה, עד לקבלת בצק אחיד.
- הוסיפו את המלח ולושו את הבצק במשך 10 דקות.
- הניחו את הבצק על משטח מקומח, כַּדְרְרו לכדור, שמנו אותו קלות, כסו בניילון נצמד ומגבת, והניחו להתפחה עד להכפלת הנפח (כשעה).
- הוציאו את האוויר מהבצק והניחו להתפחה נוספת של חצי שעה.
- חממו תנור ל-180 מעלות.
- רִכְּכו את התמרים במיקרוגל במשך דקה. הוסיפו את הקינמון והשמן וערבבו היטב. צרו מהתערובת כדורים קטנים.
- קִרְצוּ מהבצק פיסות בגודל של כדור פינג פונג.
- רִדְּדו כל פיסה לעיגול, הניחו במרכזו כדור תמרים וסגרו לצורת כדור.
- דִּקְרו כל כדור בעזרת מזלג.
- מירחו בביצה טרופה ופזרו שומשום.
- אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות, או עד להזהבה.
בתאבון!
מתכון של נאוה מלכה.
Leave a Reply