עוגת גבינה אפויה
מצרכים:
- 6 ביצים
- 900 גרם גבינת שמנת 25% (פילדלפיה או אולה)
- ניתן להשתמש ב-500 גרם גבינה לבנה 9% + 400 גרם גבינת שמנת 25%
- 1 פחית חלב מרוכז ממותק (397 גרם)
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1/2 כוס סוכר (אופציונלי, לפי הטעם)
- אבקת סוכר לקישוט (לא חובה)
תבנית:
- תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
אופן ההכנה:
-
הכנת התערובת:
- טורפים את הביצים בקערה גדולה בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים את הגבינה, החלב המרוכז והווניל וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- טועמים את התערובת. אם היא לא מספיק מתוקה, מוסיפים 1/2 כוס סוכר וטורפים שוב.
-
הכנת התבנית:
- מרפדים תבנית בנייר אפייה, כולל הדפנות. מקמטים את הנייר כדי שייצמד היטב לדפנות.
- מקישים קלות את התבנית על משטח העבודה כדי לשחרר בועות אוויר.
-
אפייה:
- מחממים תנור ל-210 מעלות (לא טורבו).
- אופים את העוגה במשך 35-45 דקות, עד שהיא מזהיבה קלות.
- מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים במשך שעה נוספת.
-
הגשה:
- מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים אותה לחלוטין.
- לפני ההגשה, מפזרים מעט אבקת סוכר (לא חובה).
הערות:
- ניתן להכין את העוגה יום לפני ההגשה.
- מומלץ לאחסן את העוגה במקרר.
הכנה מירי גולני.
Leave a Reply