חייבים לנסות! עוגת טריקולד חלומית במינימום מאמץ

עוגת טריקולד
דרגו את המתכון

קינוח מפנק בשלוש שכבות שוקולד שיגנוב את ההצגה בכל אירוע!

היי חברים, אני כל כך נרגש לשתף אתכם במתכון לעוגת הטריקולד המדהימה הזו! בתור חובב קינוחים מושבע, אני תמיד מחפש מתכונים שהם גם טעימים בטירוף וגם לא דורשים שעות במטבח. העוגה הזו היא בדיוק כזו – שלוש שכבות מופלאות של שוקולד שפשוט נמסות בפה, וההכנה שלה כל כך פשוטה שאפילו אני הופתעתי. תאמינו לי, ברגע שתטעמו את הביס הראשון, לא תפסיקו ליישר אותה!

מאת: ניסים ברדה

מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס”מ:

לבסיס:

  • 120 גרם ביסקוויטים
  • 45 גרם חמאה מומסת

למוס:

  • 160 גרם שוקולד לבן
  • 150 מ”ל שמנת מתוקה
  • 5 גרם ג’לטין (אבקה)
  • 25 מ”ל מים פושרים
  • 160 גרם שוקולד חלב
  • 150 מ”ל שמנת מתוקה
  • 160 גרם שוקולד מריר
  • 150 מ”ל שמנת מתוקה

הוראות הכנה:

  1. מתחילים בבסיס: מרסקים את הביסקוויטים לפירורים דקים ומערבבים אותם עם החמאה המומסת עד לקבלת תערובת אחידה. משטחים את התערובת בתחתית התבנית ומהדקים היטב. מכניסים את התבנית למקפיא בזמן שאנחנו מכינים את שכבת המוס הראשונה.
  2. מכינים את המוסים:
    • מוס שוקולד לבן: ממיסים את השוקולד הלבן. במקביל, מקציפים חצי מכמות השמנת המתוקה (150 מ”ל) עד לקבלת קצפת יציבה. ממיסים את הג’לטין במים הפושרים ומערבבים לתוך השוקולד המומס. מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך תערובת השוקולד. יוצקים את המוס על הבסיס הקפוא ומכניסים למקפיא ל-30 דקות.
    • מוס שוקולד חלב: חוזרים על אותה הפעולה עם שוקולד החלב ו-150 מ”ל שמנת מתוקה נוספים. לאחר 30 דקות שהשכבה הלבנה התייצבה במקפיא, יוצקים מעליה את מוס שוקולד החלב ומחזירים למקפיא ל-30 דקות נוספות.
    • מוס שוקולד מריר: שוב, חוזרים על אותה הפעולה עם השוקולד המריר ו-150 מ”ל השמנת המתוקה הנותרים. יוצקים את המוס על שכבת שוקולד החלב שהתייצבה.
  3. הקפאה סופית: מכסים את התבנית ומכניסים למקפיא לשעתיים לפחות, אך מומלץ להשאיר אותה לילה שלם להתייצבות מושלמת.
  4. הפשרה והגשה: כשעה לפני ההגשה, מעבירים את העוגה למקרר להפשרה חלקית. היא טעימה גם כשהיא קרה מאוד!

תיהנו מהעוגה המדהימה הזו – אני בטוח שהיא תהפוך ללהיט אצלכם בבית!