עוגת לימון בחושה ושקדים עם נגיעות ריבת תות

2.9/5 - למתכון דירוג של 14 חובבי בישול

זמן הכנה: 20 דקות זמן אפייה: 45-60 דקות

מצרכים:

לעוגה:

  • 2 כוסות סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • ½ כוס שמן
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • ½ כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • גרידת לימון מלימון 1
  • 2½ כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • ½ כוס שקדים טחונים
  • 3-4 כפות ריבת תות

לקישוט:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה גדולה, טורפים יחד סוכר, ביצים, וניל, מלח, שמן, שמנת חמוצה, מיץ לימון וגרידת לימון עד לקבלת בלילה אחידה.
  3. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ושקדים טחונים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצקים את הבלילה לתבניות אינגליש קייק משומנות, ומחלקים שווה בשווה.
  5. בעזרת כף או כפית, יוצרים תלוליות קטנות של ריבת תות על פני הבלילה.
  6. בעזרת סכין, מקשקשים קלות את פני העוגה ליצירת דוגמת שיש.
  7. אופים במשך 45-60 דקות, או עד שהעוגה תפוחה, זהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
  8. מצננים לחלוטין בתבנית לפני שפורסים ומגישים. מפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה.

בתאבון!

מתכון של מילן וקנין.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *