מתכון קל וטעים לעוגה אהובה מילדות
על המתכון: מתכון זה הוא גרסה קלה ומהירה להכנה של עוגת הפירמידה האהובה, קינוח נוסטלגי וטעים המבוסס על שכבות ביסקוויטים וקרם עשיר.
מצרכים:
- שרוול וחצי ביסקוויטים פתי בר
- 2 מיכלים שמנת מתוקה
- 3/4 כוס חלב
- רבע כוס סוכר
- אינסטנט פודינג וניל
- 250 גרם גבינה לבנה
- 120 גרם שוקולד מריר
- חצי מיכל שמנת מתוקה
- כפית דבש
אופן ההכנה:
- מקציפים מיכל אחד של שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל, חלב וסוכר. מוסיפים את הגבינה ומערבבים היטב.
- שמים על משטח עבודה גליון כפול של נייר אלומיניום באורך שיספיק ל-7 ביסקוויטים.
- מניחים לרוחב במרכז הנייר 3 טורים של 7 ביסקוויטים טבולים במעט חלב.
- מורחים את הקרם על כל הביסקוויטים.
- מניחים מעל הקרם שכבה נוספת של ביסקוויטים. טור אמצעי לרוחב ובצדדים לאורך.
- מורחים את יתרת הקרם על הטור האמצעי.
- מקפלים למשולש בעזרת נייר האלומיניום ומהדקים לצורת פירמידה.
- מכינים קרם שוקולד: ממיסים שוקולד מריר עם חצי מיכל שמנת מתוקה וכפית דבש.
- מצפים את הפירמידה בקרם שוקולד.
- שומרים במקרר להתייצבות.
Leave a Reply