עוגת פרג בחושה: מתכון קל ומהיר עם קוקוס

2.2/5 - למתכון דירוג של 21 חובבי בישול

זמן הכנה: 15 דקות זמן אפייה: 30-40 דקות

מצרכים:

  • 1 כוס פרג שלם (אפשר גם טחון)
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 כוס סוכר (אפשר פחות)
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • ¾ כוס שמן
  • ¼ כוס מיץ תפוזים
  • 5 ביצים

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. בקערה גדולה, מערבבים את הפרג, קמח, קוקוס, אבקת אפייה וסוכר.
  3. מוסיפים את השמנת החמוצה, שמן ומיץ תפוזים ומערבבים היטב.
  4. בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים עד לקבלת קצף יציב (כ-5-8 דקות).
  5. מקפלים בעדינות את קצף הביצים לתוך תערובת הפרג עד לקבלת בלילה אחידה.
  6. משמנים תבנית אפייה ויוצקים לתוכה את הבלילה.
  7. אופים במשך 30-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
  8. מצננים לחלוטין לפני ההגשה.

מתכון של חגית אלמקייס.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *