מתכון של חגית אלקבץ
עוגה בחושה נהדרת וקלה להכנה, המשלבת טעמים של פרג וקוקוס. מושלמת לאירוח או סתם לפינוק ביתי.
מצרכים:
- 4 ביצים
- כוס סוכר
- 1 סוכר וניל
- 100 גרם פרג טחון
- 100 גרם קוקוס
- חצי כוס שמן
- חצי כוס מיץ תפוזים
- 2 כוסות קמח תופח
אופן ההכנה:
- להפריד ביצים.
- להקציף חלבונים עם כוס סוכר במיקסר.
- להוסיף בהדרגה את החלמונים והרטובים, ולאחר מכן את היבשים.
- מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק או עגולה 26.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-40-50 דקות.
- לאחר האפייה ניתן לפזר אבקת סוכר.
ציפוי שוקולד (אופציונלי):
- להמיס 200 גרם שוקולד מריר ו-100 גרם חמאה/מחמאה בבן מארי.
- לקרר מעט תוך כדי ערבוב עד שהציפוי מסמיך מעט.
- לשפוך על העוגה.
בתאבון!
Leave a Reply