עוגת פרג וקוקוס בחושה

עוגת פרג וקוקוס בחושה
3/5 - למתכון דירוג של 15 חובבי בישול

מתכון של חגית אלקבץ

עוגה בחושה נהדרת וקלה להכנה, המשלבת טעמים של פרג וקוקוס. מושלמת לאירוח או סתם לפינוק ביתי.

מצרכים:

  • 4 ביצים
  • כוס סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • 100 גרם פרג טחון
  • 100 גרם קוקוס
  • חצי כוס שמן
  • חצי כוס מיץ תפוזים
  • 2 כוסות קמח תופח

אופן ההכנה:

  1. להפריד ביצים.
  2. להקציף חלבונים עם כוס סוכר במיקסר.
  3. להוסיף בהדרגה את החלמונים והרטובים, ולאחר מכן את היבשים.
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק או עגולה 26.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-40-50 דקות.
  6. לאחר האפייה ניתן לפזר אבקת סוכר.

ציפוי שוקולד (אופציונלי):

  1. להמיס 200 גרם שוקולד מריר ו-100 גרם חמאה/מחמאה בבן מארי.
  2. לקרר מעט תוך כדי ערבוב עד שהציפוי מסמיך מעט.
  3. לשפוך על העוגה.

בתאבון!