עוגת פרג קלאסית וחלומית לשבת הקרובה

עוגת פרג קלאסית וחלומית
2.7/5 - למתכון דירוג של 11 חובבי בישול

עוגת פרג טעימה ומפנקת שחייבים להכיר!

מאת: תיקי שילו

מצרכים

  • 1 כוס פרג שלם (אפשר גם טחון)
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 כוס סוכר (אני שמה פחות)
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ”ל)
  • ¾ כוס שמן
  • 5 ביצים
  • ¼ כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה

  1. לערבב את המצרכים לפי הסדר.
  2. להקציף 5 ביצים שלמות עד לקבלת קצף יציב (בין חמש דקות לשמונה דקות, תלוי במיקסר).
  3. להוסיף את הבלילה בתנועת קיפול.
  4. לשפוך את הבלילה לתבנית משומנת.
  5. לאפות בערך 30-40 דקות על חום 170 מעלות.

הערות

  • אפשר להחליף את השמנת החמוצה בחלב צמחי, שמנת צמחית או מים.
  • אפשר להחליף את הקוקוס באגוזים.
  • אפשר להמיר את השמן בחמאה, יש להוסיף שליש לכמות הרשומה של השמן.

עוגת פרג קלאסית וחלומית צילום: תיקי שילו