מתכון של בלהה לנדאו
עוגה בחושה ופשוטה להכנה עם טעם קינמון עשיר, מושלמת לשבת או לכל אירוע אחר!
מצרכים:
- 100 גרם חמאה/מזולה/חצי כוס שמן
- כוס סוכר
- 3 ביצים
- גביע שמנת חמוצה/פרווה
- 2 וחצי כוסות קמח
- שקית אבקת אפייה
- כף קינמון
- 2 כפות סוכר
- קורט מלח (לא חובה)
אופן הכנה:
- בקערה, ערבבו את החמאה/שמן עם הסוכר.
- הוסיפו את הביצים וטרפו היטב בעזרת מטרפה ידנית.
- הוסיפו את השמנת החמוצה וערבבו.
- הוסיפו את הקמח ואבקת האפייה וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- שפכו חלק מהבלילה לתבנית משומנת (רצוי סיר פלא).
- ערבבו את הקינמון עם 2 כפות סוכר ופיזרו מעל הבלילה שבתבנית.
- שפכו את יתרת הבלילה לתבנית ופיזרו מעל את שארית תערובת הקינמון והסוכר.
- אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-40 דקות.
הערות:
- ניתן להוסיף אגוזים לתערובת הקינמון והסוכר.
- מומלץ לבדוק את העוגה עם קיסם לקראת סוף האפייה. אם הקיסם יוצא יבש, העוגה מוכנה.
בתאבון!
Leave a Reply