עוגת שוקולד בחושה עם שוקולית – קלה והכי טעימה!

3.4/5 - למתכון דירוג של 24 חובבי בישול

זמן הכנה: 15 דקות זמן אפייה: 40 דקות

מצרכים:

  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח, מנופה
  • 1 כוס (140 גרם) שוקולית, מנופה
  • 5 ביצים
  • ½ כוס שמן קנולה
  • ½ כוס שמנת מתוקה

לגנאש:

  • ¼ כוס שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד מריר

מתכונים נוספים

עוגת וניל ביתית גבוהה: סוד הקונדיטוריה נחשף
עוגת שמרים שוקולד רכה כמו ענן וכלכך מיוחדת
המתכון הסודי לעוגת מארס המושלמת

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מנפים יחד קמח ושוקולית ומניחים בצד.
  3. בקערת המיקסר, מקציפים ביצים וסוכר במשך 5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  4. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח והשוקולית, וממשיכים להקציף עד לאיחוד.
  5. מוסיפים שמן ושמנת מתוקה ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. משמנים תבנית עגולה מספר 24 ויוצקים לתוכה את הבלילה.
  7. אופים במשך 40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  8. מצננים את העוגה לחלוטין.

הכנת הגנאש:

  1. בסיר קטן, מביאים לרתיחה שמנת מתוקה.
  2. מסירים מהאש ומוסיפים שוקולד מריר. מערבבים עד להמסה מלאה ולקבלת גנאש חלק.
  3. יוצקים את הגנאש על העוגה המצוננת.

טיפ: ניתן לקשט את העוגה באגוזים קצוצים, פירות יער או שבבי שוקולד.

בתאבון!

מתכון של אורטל עמרם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *