עוגת שוקולד עסיסית עם גנאש שוקולד עשיר
זמן הכנה: 15 דקות זמן אפייה: 40 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
- לעוגה:
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה
- 1 כוס קמח תופח
- 1 כוס שוקולית
- לציפוי גנאש:
- 1 חבילה שוקולד מריר
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה
עוגת שוקולד עסיסית ביותר ב- 10 דקות ובקערה אחת
מתכונים נוספים
עוגת שוקולד קלה להכנה עם ציפוי שוקולד עשיר (מתכון מהיר)
עוגת שוקולד בחושה עם שוקולית – קלה והכי טעימה!
מתכון לעוגת שוקולד עסיסית מהירה וקלה
אופן הכנה:
-
הכנת העוגה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה גדולה, מערבבים היטב עם מטרפה: 4 ביצים, 1 כוס סוכר, 1 כוס שמן, 1/2 מיכל שמנת מתוקה, 1 כוס קמח תופח ו-1 כוס שוקולית.
- שופכים את התערובת לתבנית משומנת.
- אופים בתנור שחומם מראש למשך כ-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
-
הכנת הגנאש:
- בסיר קטן, מחממים על אש נמוכה 1/2 מיכל שמנת מתוקה ו-1/2 חבילת שוקולד מריר, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.
- מסירים מהאש ומוסיפים את יתרת השוקולד המריר (1/2 חבילה). מערבבים עד להמסה מלאה.
-
הרכבת העוגה:
- מוציאים את העוגה מהתנור ומחוררים אותה בעדינות עם קיסם בכמה מקומות.
- יוצקים מחצית מכמות הגנאש על העוגה החמה ומניחים לו להיספג.
- יוצקים את יתרת הגנאש על העוגה ומטים אותה בעדינות לציפוי אחיד.
- מצננים את העוגה לחלוטין לפני ההגשה.
מתכון של יפה זערור
Leave a Reply