עוגת שיש פרווה רכה
עוגה קלה מאוד להכנה עם מרקם חלומי ושילוב טעמים עשיר
הכי מתאימה לצד קפה חם על הבוקר או בערב.
מאת: אתי שחר
עוגת שיש פרווה חלומית, רכה ונמסה בפה – הפינוק המושלם לצד הקפה, במיוחד אחרי יום ארוך. מתכון קל להכנה שיהפוך לחלק בלתי נפרד מהשבת שלכם. התמכרות מובטחת!
מצרכים
- 2 ½ כוסות קמח לבן מנופה
- 3 ביצים
- 1 ¼ כוסות סוכר
- ½ כוס שמן קנולה
- 10 גרם אבקת אפיה
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות קקאו מחוקות
- מיץ סחוט משני תפוזים (בערך כוס מיץ)
- קורט מלח
אופן ההכנה
- נבריש קלות בשמן קנולה את 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות, ונניח בצד.
- בקערת הבלנדר נקציף את הביצים השלמות + הסוכר כ- 7 דקות עד קבלת מרקם אחיד תפוח ובהיר.
- נוסיף את כל המצרכים, למעט השמן והקקאו, ומערבבים במיקסר במהירות בינונית.
- נוסיף את השמן בהדרגה לקערת המיקסר.
- נשפוך חצי מהתערובת הבהירה לשתי תבניות אינגליש קייק, בצורה שווה.
- נוסיף את אבקת הקקאו לתערובת שנשארה בקערת המיקסר ומערבבים היטב.
- נוסיף את תערובת הקקאו לתבניות האנגליש קייק, בזרם דק ובחלוקה שווה, בתנועות זיג זג, פסים לאורך, גלים עיגולים, איך שיוצא והעיקר לכל האורך של השיכבה הבהירה.
- בעזרת שיפוד, או כף עץ הפוכה, עם הידית, עושים שמיניות ליצירת מראה שיש.
- נכניס לתנור שחומם מראש ל -170 מעלות למשך 35 דקות בערך, או עד שהעוגות מזהיבות וקיסם יוצא נקי.
- העוגה יוצאת רכה מאוד ונימוחה. נצנן לטמפרטורת החדר, ואז נפרוס.
Leave a Reply