עוגת תפוחים בחושה רכה ונימוחה עם קינמון (מתכון קל ומהיר)

2.3/5 - למתכון דירוג של 26 חובבי בישול

זמן הכנה: 15 דקות זמן אפייה: 30-35 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

תפוחים:

  • 5-6 תפוחים (גרנד סמית או פינק ליידי), קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 1 כף סוכר חום כהה

עוגה:

  • 4 ביצים גדולות
  • ½ כוס סוכר לבן
  • ½ כוס סוכר חום כהה
  • ½ כוס מים
  • 1 כוס שמן קנולה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • 2 ¼ כוסות קמח לבן

אופן ההכנה:

  1. מכינים את התפוחים: בקערה גדולה, מערבבים את קוביות התפוחים עם הקינמון והסוכר. מניחים בצד לספיגת הטעמים.
  2. מערבבים את בלילת העוגה: בקערה נפרדת, טורפים יחד את הביצים והסוכר (לבן וחום) עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את המים, השמן והקינמון ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את היבשים: בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, סוכר הווניל והסודה לשתייה. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הרטובה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה (אין לערבב יתר על המידה).
  4. מקפלים את התפוחים: מקפלים בעדינות את התפוחים לתוך הבלילה.
  5. אופים: משמנים תבנית אפייה (24 ס"מ) ויוצקים לתוכה את הבלילה. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות צלזיוס למשך 30-35 דקות, או עד שקיסם המוכנס למרכז העוגה יוצא נקי.
  6. מצננים ומגישים: מצננים לחלוטין לפני שחותכים ומגישים. מפזרים מעט אבקת סוכר לפני ההגשה (לא חובה).

טיפים:

  • לתוספת טעם ומרקם, ניתן להוסיף לבלילה ½ כוס אגוזי מלך קצוצים או צימוקים.
  • ניתן להגיש את העוגה חמימה עם כדור גלידת וניל בצד.

בתיאבון!

מתכון של ליל בן דוד בדש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *