פאי תפוחים קראנצ'י כמו במקדונלדס: מתכון ביתי וקל
זמן הכנה: 20 דקות זמן בישול/אפייה: 10 דקות בישול + 20-30 דקות טיגון / 40 דקות אפייה דרגת קושי: קל
מצרכים:
- 2 תפוחים ירוקים (קלופים וחתוכים לקוביות קטנות)
- 3 כפות סוכר חום בהיר
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1/2 כפית אגוז מוסקט (טחון)
- 1 חבילה ריבועי בצק עלים (מופשרים לפי ההוראות)
- מעט מים להרטבת שולי הבצק
- שמן לטיגון עמוק (אם מטגנים)
- 1 ביצה טרופה (אם אופים)
- מעט סוכר חום נוסף (אם אופים)
אופן ההכנה:
-
מכינים את המלית:
- בסיר, מערבבים את קוביות התפוחים, סוכר חום, קינמון ואגוז מוסקט.
- מבשלים על אש בינונית כ-10 דקות, תוך ערבוב מתמיד, עד שהתפוחים מתרככים ומצטמצמים מעט.
- מסירים מהאש ומצננים.
-
מכינים את הפאים:
- מניחים כף מהמלית במרכז כל ריבוע בצק עלים (ללא הנוזלים).
- מרטיבים את שולי הבצק במעט מים.
- מקפלים את הבצק לשניים על המלית ומהדקים היטב מסביב בעזרת מזלג.
-
טיגון או אפייה:
-
טיגון:
- מחממים שמן עמוק בסיר.
- מטגנים את הפאים על אש בינונית-נמוכה עד להזהבה יפה משני הצדדים (כ-3-4 דקות לכל צד).
- מוציאים לנייר סופג.
-
אפייה:
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- חורצים שני חריצים קטנים על כל פאי בעזרת סכין חדה.
- מורחים את הפאים בביצה טרופה ומפזרים מעט סוכר חום.
- אופים כ-35-40 דקות, או עד להזהבה יפה.
-
-
מגישים: מגישים את הפאים חמים ונהנים!
מתכון של לינדה לנגנר
Leave a Reply