פרוסות מניפות תפוחי אדמה צלויים בתנור

פרוסות מניפות תפוחי אדמה צלויים בתנור
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון של תמי מורד

מתכון נפלא וקל להכנה לתפוחי אדמה אפויים בתנור. תפוחי האדמה יוצאים פריכים מבחוץ ורכות מבפנים, עם ציפוי זהוב וטעים בזכות רוטב הכורכום. מנה נהדרת כתוספת לכל ארוחה.

מצרכים:

  • 10 תפוחי אדמה בינוניים
  • כרבע כוס שמן זית
  • כחצי כפית מלח
  • פלפל שחור
  • חצי כף כורכום
  • חצי כפית שום גבישי
  • 2 כפות שמן קנולה
  • חצי כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה עם הקליפה ומרתיחים כ-20 דקות.
  2. לאחר שמתקררים מעט, חותכים את תפוחי האדמה לאורך לפרוסות לא עד הסוף ומסדרים בתבנית פיירקס משומנת בשמן זית.
  3. מפזרים מעל מלח, שום גבישי ופלפל שחור גרוס.
  4. בקערה, מערבבים חצי כף כורכום עם 2 כפות שמן קנולה ורבע כוס שמן זית. מוסיפים חצי כוס מים רותחים ומערבבים עד שהכורכום נמס.
  5. שופכים את הרוטב מעל תפוחי האדמה.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות, אפייה בטורבו.
  7. מידי פעם משקים את תפוחי האדמה עם הרוטב. אם הרוטב מצטמצם או נגמר, מוסיפים עוד מהרוטב שהוכן.
  8. אופים עד שתפוחי האדמה מקבלים צבע אפוי מדהים.

בתאבון!