פשטידה מהירה וקלה עם בצל וגבינות – מוכנה ב-30 דקות!
זמן הכנה: 20 דקות זמן בישול: 25 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
- 5 בצלים גדולים, קצוצים
- 5 ביצים
- 250 מ"ל שמנת מתוקה או לבישול (1 מיכל)
- ¾ כוס קמח תופח
- 2½ כפות קורנפלור
- 100 גרם מוצרלה מגורדת
- 100 גרם קשקבל מגורדת
- 100 גרם בולגרית מפוררת
- 1 צרור עלי בזיליקום
- ½ כפית אגוז מוסקט
- 3-4 גבעולי טימין (רק העלים)
- 1½ כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- אופציה: 50 גרם מוצרלה לפיזור מעל
פשטידת בצל חלבית נדירה
מתכונים נוספים
פשטידת בצל וגבינות ממכרת ב-10 דקות
פשטידת בטטה ובצל משגעת מתכון מנצח
צלי כתף רך במיוחד ברוטב פטריות עשיר
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצלים הקצוצים עד להזהבה קלה ומניחים בצד להתקרר.
- בקערה נפרדת, טורפים את הביצים, השמנת, הקמח, הקורנפלור, הגבינות, הבזיליקום, אגוז המוסקט, הטימין, המלח והפלפל עד לקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים את הבצל המטוגן לקערה ומערבבים היטב.
- משמנים היטב תבנית פיירקס ויוצקים לתוכה את הבלילה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות, או עד שהפשטידה מזהיבה. ניתן לפזר מעל את המוצרלה הנוספת לפני האפייה.
- בודקים שהפשטידה מוכנה על ידי הכנסת קיסם למרכז – אם הוא יוצא יבש, הפשטידה מוכנה.
- מגישים לצד סלט ירקות רענן ונהנים!
מתכון של סתיו סעדון.
Leave a Reply