פשטידת ירקות וגבינות קלה להכנה
זמן הכנה: 15 דקות זמן אפייה: 30 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
- 1 בצל (בינוני)
- 4 קישואים
- 2 גזרים
- 3 גבעולי בצל ירוק
- 1 קופסה קטנה של גרגירי תירס (מסוננת מנוזלים)
- 1/2 צרור כוסברה (קצוצה)
- 1/2 צרור פטרוזיליה (קצוצה)
- 1/2 צרור שמיר (קצוץ)
- 3 ביצים
- 2 כפות קמח
- 2 כפות שיבולת שועל
- 1 כף פירורי לחם
- 1 כף אבקת מרק
- מלח
- פלפל שחור
- 3 כפות גבינה בולגרית 5% (לא חובה)
פשטידת ירקות וגבינות משודרגת
מתכונים נוספים
פשטידת ברוקולי פרווה – מתכון קל, בריא וטעים
פשטידת פסטה וגבינות מהירה וקלה – מתכון מנצח לארוחת ערב
פשטידת תירס וגבינות קלה להכנה – מתכון מושלם לארוחת ערב
אופן הכנה:
- מטגנים את הבצל במעט ספריי שמן עד להזהבה ומניחים בצד לצינון.
- מגרדים את הקישואים והגזר בפומפייה.
- מוסיפים לקערה את שאר הירקות (בצל ירוק, תירס, כוסברה, פטרוזיליה ושמיר) ומערבבים.
- מוסיפים את הביצים, הקמח, שיבולת השועל, פירורי הלחם, הגבינה (אם משתמשים) ואבקת המרק. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- משטחים את התערובת בתבנית אפייה.
- אופים בחום של 200 מעלות למשך כ-30 דקות, או עד שהפשטידה מזהיבה ויציבה.
מתכון של כרמית דהאן
Leave a Reply