פשטידת כרובית וגבינות
מצרכים:
- כרובית וחצי בינונית
- 2 כפות פירורי לחם
- 2 כפות קמח תפוחי אדמה
- גביע שמנת חמוצה 15%
- גביע גבינה לבנה 5%
- פרוסה גבינה צהובה
- 100 גרם גבינה בולגרית 5%
- כף קוטג'
- מלח ופלפל לפי הטעם
- כפית אגוז מוסקט
- 3 ביצים גודל M
- 10 גרם חמאה (חצי לשמן התבנית, חצי לבלילה)
פשטידת כרובית וגבינות מהירה
מתכונים נוספים
כרובית ממולאת בבשר טחון ברוטב עגבניות מתכון נדיר
קציצות כרובית מטוגנות מתכון אליפות
שווארמה כרובית – פינוק טעים ומשביע, קל להכנה ומתאים לכל המשפחה!
אופן ההכנה:
- מפרידים את הכרובית לפרחים ומבשלים במים רותחים עד לריכוך (כ-40 דקות).
- מסננים את הכרובית ומועכים לפירה (בעזרת מזלג או מועך פירה).
- בקערה גדולה, מערבבים את פירה הכרובית עם הגבינות, הביצים, קמח תפוחי אדמה, כף פירורי לחם, חצי מכמות החמאה המומסת, מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
- משמנים תבנית אפייה בחצי מכמות החמאה הנותרת ומפזרים כף פירורי לחם על התחתית.
- יוצקים את בלילת הכרובית לתבנית ומפזרים מעל עוד כף פירורי לחם.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 50 דקות, או עד שהפשטידה מזהיבה.
בתאבון!
מתכון של סיגל נוריאני.
Leave a Reply