פשטידת פטריות עם בצק עלים מתכון מעלף

2.8/5 - למתכון דירוג של 65 חובבי בישול

פשטידת פטריות משגעת עם בצק עלים: קלה, טעימה ומתאימה לכל אירוע

פשטידת פטריות היא מאפה אהוב וקל להכנה, המושלם לארוחת צהריים, ערב או אפילו לאירוח. הפשטידה משלבת בצק עלים פריך עם מלית עשירה וטעימה של פטריות, בצל, שמנת מתוקה ותבלינים.

היתרון הגדול של פשטידת פטריות הוא שהיא קלה מאוד להכנה, ומתאימה גם לאנשים שאין להם ניסיון רב באפייה. כל מה שצריך לעשות הוא לערבב את המלית, לפרוש את בצק העלים בתבנית, להוסיף את המלית ולאפות.

פשטידת פטריות היא מאפה ורסטילי מאוד, וניתן להתאים אותה לטעם אישי. ניתן להוסיף למלית ירקות נוספים, כמו גזר, פלפלים או תירס, וכן גבינות שונות, כמו גבינת מוצרלה, גבינת פרמזן או גבינת צהובה.

הנה כמה טיפים להכנת פשטידת פטריות מושלמת:

  • השתמשו בפטריות טריות ואיכותיות.
  • טגנו את הפטריות עד שהן מזהיבות ומוציאות את כל הנוזלים.
  • תיבלו את המלית לפי הטעם.
  • אפו את הפשטידה בתנור שחומם מראש עד שהיא מזהיבה.

בתיאבון!

הערה:

ניתן להכין את הפשטידה גם עם בצק פריך תוצרת בית.

מתכונים נוספים:

פשטידת פטריות מעלפת מתכון קל
פשטידת כרוב דיאטטית מתכון משגע

פשטידת פטריות מיליון דולר

פשטידת פטריות וחצילים

מצרכים:

200 גרם גבינה צהובה מגוררת
2 כפות שמן לטיגון
1 כף אבקת מרק עוף
1 חציל גדול חתוך לקוביות
1 קופסת שימורים פטריות חתוכות מסוננת
1 בצק עלים מרודד לריפוד תבנית
1 בצל גדול קצוץ
200 גרם גבינה מלוחה/בולגרית
1 כף מלח ופלפל
2  ביצים
1 אשל
2 כף קמח רגיל

אופן ההכנה מופיע בהמשך:

1. משחימים בצל עם אבקת מרק ושמן.
2. מערבבים את החציל עם הבצל המטוגן תוך כדי בישול ואידוי ובוזקים מלח ופלפל. מאדים כ- 7 דקות עד שהחציל מתרכך מעט.
3. מוסיפים פטריות משומרות, מבשלים חצי שעה על הגז על אש קטנה עד שמתרכך.
4. מקררים רבע שעה ובינתיים מרדדים את בצק העלים להתאמה לתחתית תבנית חד פעמית בינונית.
5. שמים את המלית מהסיר שהתקררה על הבצק.
6. מפוררים את הגבינות מעל המלית.
7. מכינים רביכה:
8. טורפים יחד עם מזלג את הביצים, האשל והקמח.
9. מוסיפים את הרביכה מעל הגבינות כשכבה עליונה.
10. מכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות כשעה עד שמשחימה.
בתיאבון ♥.

בתיאבון!

פשטידת פטריות מושלמת של איציק שלמה

פשטידת פטריות מושלמת

מצרכים:

2 בצלים גדולים קצוצים
2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות חתוכות
2 ביצים
1/2 כוס קמח תופח
קופסת גבינת קוטג’ (250 גרם)
2 כפות גדושות גבינה צהובה מגורדת
2 כפות גדושות גבינה בולגרית מפוררת
תיבול: כפית שטוחה אבקת מרק, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן ההכנה
1. מטגנים בצל במחבת עם מעט שמן זית עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות וממליחים. מבשלים במשך כ-5 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים. מסירים מהאש ומצננים.
2. מעבירים לקערה את תערובת הפטריות והבצל, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים.
3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 40 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *