פשטידת תירס וגבינות קלה להכנה – מתכון מושלם לארוחת ערב

2.8/5 - למתכון דירוג של 6 חובבי בישול

מצרכים:

  • 1 קופסה (550 גרם) תירס
  • 1 מכל (250 גרם) קוטג'
  • 1 מכל (200 גרם) יוגורט
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
  • 100 גרם גבינת פטה/בולגרית מפוררת
  • 4 ביצים גודל L
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 4 כפות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה

מתכונים נוספים

מתכון מנצח לפשטידת אורז קלה וטעימה
פשטידת בטטה ובצל משגעת מתכון מנצח
פשטידת מחמאר מרוקאית מתכון נדיר

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מערבבים בקערה קוטג', יוגורט וחלב. מפוררים פנימה את הפטה ומערבבים.
  3. מוסיפים ביצים וטורפים היטב. מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים חצי מהגבינה הצהובה ומערבבים.
  4. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב למניעת גושים. מוסיפים את התירס ומערבבים.
  5. משמנים תבנית אפייה (30*25 ס"מ) ומעבירים את הבלילה פנימה. מפזרים מלמעלה את יתרת הגבינה המגוררת.
  6. אופים 40-50 דקות, עד הזהבה. מגישים חם.

טיפים:

  • ניתן להשתמש בכל סוג יוגורט וחלב שאוהבים, כולל יוגורט עיזים וחלב עיזים.
  • הפשטידה תישמר עד 4 ימים במקרר כשהיא עטופה היטב.
  • ניתן להקפיא את הפשטידה ולחמם אותה ישר מהמקפיא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *