מצרכים:
- 1 קופסה (550 גרם) תירס
- 1 מכל (250 גרם) קוטג'
- 1 מכל (200 גרם) יוגורט
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
- 100 גרם גבינת פטה/בולגרית מפוררת
- 4 ביצים גודל L
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 4 כפות קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
פשטידת תירס ב-5 דקות – הכי קלה בעולם
מתכונים נוספים
מתכון מנצח לפשטידת אורז קלה וטעימה
פשטידת בטטה ובצל משגעת מתכון מנצח
פשטידת מחמאר מרוקאית מתכון נדיר
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מערבבים בקערה קוטג', יוגורט וחלב. מפוררים פנימה את הפטה ומערבבים.
- מוסיפים ביצים וטורפים היטב. מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים חצי מהגבינה הצהובה ומערבבים.
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב למניעת גושים. מוסיפים את התירס ומערבבים.
- משמנים תבנית אפייה (30*25 ס"מ) ומעבירים את הבלילה פנימה. מפזרים מלמעלה את יתרת הגבינה המגוררת.
- אופים 40-50 דקות, עד הזהבה. מגישים חם.
טיפים:
- ניתן להשתמש בכל סוג יוגורט וחלב שאוהבים, כולל יוגורט עיזים וחלב עיזים.
- הפשטידה תישמר עד 4 ימים במקרר כשהיא עטופה היטב.
- ניתן להקפיא את הפשטידה ולחמם אותה ישר מהמקפיא.
Leave a Reply