צזיקי ביתי מושלם: מתכון פשוט וטעים למטבל יווני משגע

3.6/5 - למתכון דירוג של 8 חובבי בישול

מתכון: ציזיקי שמיר וחצילים

מרכיבים:

חצילים:

  • 1 חציל קלוי ונקי
  • ½ מיץ לימון
  • 2 שיני שום כתושות
  • קורט מלח
  • ¼ כוס שמן זית איכותי
  • שקדים מולבנים, שומשום וחופן צנוברים קלויים

ציזיקי:

  • 2 מיכלים יוגורט יוני
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף חומץ
  • חופן שמיר קצוץ
  • ½ מיץ לימון
  • 1 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור (לא גרוס)
  • ¼ כוס שמן זית איכותי

אופן ההכנה:

  1. חצילים:

    • קלפו את החציל הקלוי ונקו אותו.
    • מעכו את החציל בעזרת מזלג.
    • הוסיפו את מיץ הלימון, 2 שיני שום כתושות ומעט מלח. ערבבו היטב.
    • סדרו את החצילים בצלחת הגשה.
    • פזרו מעל את הפיצוחים הקלויים.
    • טפטפו מעט שמן זית מסביב לחצילים.
  2. ציזיקי:

    • בקערה נפרדת, ערבבו היטב את היוגורט, החומץ, המלח, הפלפל השחור, שארית השום הכתוש והשמיר הקצוץ.
    • זלפו שמן זית מעל הציזיקי.
  3. הגשה:

    • הניחו את קערת הציזיקי מעל צלחת החצילים.
    • ניתן לערבב את הציזיקי והחצילים יחד לקבלת מטבל עשיר.

בתאבון!

מתכון של אורה ארגוב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *