קיגל תפוחי אדמה של איטל איטלי

קיגל תפוחי אדמה של איטל איטלי
3.5/5 - למתכון דירוג של 14 חובבי בישול

קיגל תפו”א פשוט מושלם

מתכון קל וטעים לקיגל תפוחי אדמה, מושלם.

מצרכים:

  • 8 תפוחי אדמה
  • 3 בצלים
  • 5 ביצים
  • כוס קמח
  • מלח
  • פלפל שחור
  • רבע כוס שמן (זית או רגיל)

אופן ההכנה:

  1. לגרד את תפוחי האדמה בפומפיה.
  2. לטחון את הבצל במעבד מזון.
  3. לסחוט היטב את הנוזלים מתפוחי האדמה והבצל.
  4. להניח בקערה ולהוסיף את הביצים, הקמח, המלח, הפלפל השחור והשמן.
  5. לערבב היטב.
  6. ליצוק לתבנית אפייה (אחת גדולה או מספר תבניות קטנות).
  7. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה (כ-40 דקות).

הערות:

  • ניתן להוסיף לקיגל תוספות כמו גבינה צהובה מגוררת או פטריות מטוגנות.
  • מומלץ להגיש את הקיגל חם לצד שמנת חמוצה או סלט ירקות.